Reading encouraged to be more sustainable

Reading encouraged to be more sustainable

At a recent event entitled ‘Planning for a Low Carbon Economy’ hosted by The Centre for Sustainable Energy in Reading, Tony Cowling (of Reading Draughtbusters) made a plea for the town to strive towards a more low energy future.   “With the right will” suggested Tony, “there are many strategies that could

Primary school extended through creative collaboration

Primary school extended through creative collaboration

Sarah Wigglesworth Architects (SWA), working with Architects Collaborative, has designed a modern extension to the existing Victorian buildings of Kingsgate Primary School, creating a playful and light filled addition to this London school. The new space includes a multi-purpose studio, library and community entrance with accessible WC and storage.   “Working

The Sustainability Centre to get ‘deep-green’ retrofit

The Sustainability Centre to get ‘deep-green’ retrofit

The Sustainability Centre has been providing community education and support for 21 years, with a special focus on environmental awareness and wellbeing.   Designed by Architype, The Sustainability Centre has been granted planning permission for their ‘New Learning Centre’ in the heart of the South Downs National Park.   With their ageing building

Residents benefit from new ‘Garden in the sky’

Residents benefit from new ‘Garden in the sky'

A new project to create Nottingham’s largest intensive ‘sky garden’ has been completed on the fourth floor of a 26-storey apartment building – showcasing the value of investment in green infrastructure for both local authorities and the residents of urban areas.   The design, by award-winning landscape design practice Hosta Consulting, was

First UK Passivhaus Plus certified development

First UK Passivhaus Plus certified development

The Perch Eco Business Centre Bicester, developed by Cherwell District Council and supported by European Regional Development Funding, is a vibrant new workplace in Elmsbrook, North West Bicester.   Designed by Architype, it is the first non-domestic building in the UK to achieve the new Passivhaus Plus, a rigourous standard for energy